Home          Over Ons   

 

Vragen          Contact 

AcademievoorCoaching

 

 Opleidingen & Trainingen                                Individuele Coaching                                 Teamcoaching

 

 

Cornelia de Haan

“We cannot solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.”

 

Dit citaat van Einstein is geldig voor het oplossen van wetenschappelijke problemen, maar ook voor die van het dagelijks leven. Om te bereiken wat we willen bereiken, is het in veel gevallen nodig om los te komen van onze vaste patronen en voor een andere aanpak te kiezen.

 

Mijn naam is Cornelia de Haan en na het volgen van de tweejarige opleiding tot coach bij de Academie voor Coaching heb ik mijn eigen vaste patronen

doorbroken, wat me heeft gebracht bij het oprichten van mijn eigen bedrijf: Bureau Coaching Hoger Onderwijs.

 

Ik heb Nederlands gestudeerd aan de Universiteit Leiden en ben in 1999 aan dezelfde universiteit gepromoveerd. Ik ben aan verschillende universiteiten en hogescholen verbonden geweest en heb lesgegeven en onderzoek gedaan op het gebied van taal en communicatie. 

 

Met Bureau Coaching Hoger Onderwijs richt ik me op coaching & training van studenten, docenten, promovendi, onderzoekers en leidinggevenden binnen universiteit en hbo. Daarnaast ben ik als trainer-coach aan de Academie voor Coaching verbonden en begeleid ik coaches in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

Om coaches en andere begeleiders (zoals docenten en therapeuten) te stimuleren hun innerlijke wereld verder de onderzoeken heb ik een cursus meditatietechieken ontwikkeld. Hierin leer je contact te maken met jezelf en je bewust te worden van je gedachten en gevoelens.

 

Wat ik in het coachen telkens als uitdaging zie, is om samen met de ander op zoek te gaan naar waar de spanning zit tussen wat iemand zegt en doet en wat iemand werkelijk wil. Door die spanning bespreekbaar te maken, krijg je inzicht in je eigen patronen en kun je keuzes maken die werkelijk bij je passen.

 

Contact:

dr. Cornelia de Haan                                                    T:  06 - 1475 1514

Bureau Coaching Hoger Onderwijs                            E:  cdehaan@coachinghogeronderwijs.nl

Leiden                                                                       I:   www.coachinghogeronderwijs.nl

 


 

 

INSCHRIJVEN

 


 

Erkende opleiding

 

 


 

Profielen van onze trainers

 


 

Studiegids als PDF

 


 

Zoek je een coach?

 


 

Gemiddelde waardering van 8.2

 


 

 

 

 

 

 

 


copyright © 2003  Academie voor Coaching, last modified: 05-07-2018