Home          Over Ons   

 

Vragen          Contact 

AcademievoorCoaching

 

 Opleidingen & Trainingen                                Individuele Coaching                                 Teamcoaching

 

 

Leergang Meditatietechnieken

met

Cornelia de Haan

 

Inhoud                      

Als je met andere mensen samenwerkt, is het belangrijk jezelf goed te kennen en je reacties te kunnen observeren. Het is van belang dat je onderscheid kunt maken tussen jouw gevoelens en die van de ander.  Dat geldt voor iedereen die voor zijn of haar werk dagelijks met mensen praat, bijvoorbeeld als coach, therapeut, manager, docent of begeleider. Meditatietechnieken zijn een goed hulpmiddel om je meer bewust te worden van je innerlijke signalen. In deze cursus leer je aan de hand van verschillende oefeningen je bewust te worden van je gedachten en gevoelens. Je leert meer in het hier-en-nu te zijn en toeschouwer te worden van je reacties. Daarnaast leer je bewust te benoemen wat zich aandient. De oefeningen zijn waardevol voor je eigen ontwikkeling en een aantal ervan kun je ook inzetten in je werk. 

 

Programma:

De leergang bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema en telkens wordt de relatie gelegd tussen de oefeningen en de werksituatie.

 

Bijeenkomst 1: Gedachten

         De hele dag door denken we en daarom is het goed die gedachten eens te onderzoeken. Hebben we gedachten of zijn we onze gedachten? Wat voor type gedachten kun je onderscheiden en wat kun je daar mee doen?

 

Bijeenkomst 2: Ademhalen

         Ademhalen doen we automatisch en we denken er nauwelijks over na. Wat gebeurt er als we bewust ademhalen? Wat gebeurt er dan in je lichaam en hoe kun je met je ademhaling je lichaam sturen en meer in het hier-en-nu belanden?

 

Bijeenkomst 3: Spanning en ontspanning

         Ongemerkt dragen we allemaal spanning mee in ons lichaam. Voor je kunt ontspannen moet je weten waar de spanning zit. Deze les doen we oefeningen gericht op het ontspannen van lichaam en geest. En als jij meer ontspannen bent, zijn degenen met wie je contact hebt, dat ook.

 

Bijeenkomst 4: Concentratie

         In het dagelijks leven doen we meerdere dingen tegelijk en klagen s avonds over drukte. We doen in deze les oefeningen waardoor je minder drukte kunt ervaren en met meer aandacht leert handelen.

 

Bijeenkomst 5: Ruimte innemen

         Zowel fysiek als geestelijk nemen we een bepaalde ruimte in.  Wat is de ruimte die jij inneemt? Hoe kun je je eigen ruimte afbakenen en hoe kun je die verkleinen of vergroten?

 

Bijeenkomst 6: Contact maken en bij jezelf blijven

         Wanneer we met een ander praten, gebeurt er heel veel. We nemen signalen van de ander waar maar ook van onszelf. We doen deze bijeenkomst oefeningen waardoor je onderscheid leert maken tussen je eigen reacties en die van de ander.

 

Bijeenkomst 7: Stilte

         Pas als we stil worden, kunnen we werkelijk waarnemen wat er in ons lichaam gebeurt en welke gedachten en gevoelens we hebben. Deze les verloopt in stilte en zul je ervaren wat stilte doet voor jezelf en wat de betekenis van stilte is in het contact met anderen.

 

Bijeenkomst 8: Woorden

         Als je bespreekbaar kunt maken wat er is en woorden kunt vinden voor wat je voelt en denkt, levert dat vaak direct ruimte en ontspanning op. In deze laatste les gaan we in op expressie en ronden we met woorden de cursus met elkaar af.

 

Benodigdheden: pen en papier en makkelijk zittende kleding. In de studio is een ruimte om je om te kleden. Ook zijn matjes en meditatiekussens aanwezig.

 

Data en tijd

 

Data en tijd

Groep:            MC10  Inschrijven
Tijd:                donderdag 19.30-21.30
Trainer:           Cornelia de Haan
Locatie:           Leiden Centrum
Data 2017:     23/03, 30/03, 13/04, 20/04, 11/05, 18/05, 01/06, 08/06
 

Kosten

De leergang kost inclusief lesmateriaal 385,00 (particulier tarief) en 470,00 (zakelijk tarief). De tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

 

Locatie Leiden

De cursus vindt plaats in studio Yoga Su Casa, Middelweg 1a in het centrum van Leiden. Vanaf station Leiden Centraal is de studio 15 minuten lopen en met OV-fiets minder dan 10 minuten fietsen. Kom je met de auto, dan kun je betaald parkeren op de Kaasmarkt of de Garenmarkt.
 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met

Cornelia de Haan: 06-14751514 of cdehaan@coachinghogeronderwijs.nl

 

 

 

 

INSCHRIJVEN

 


 

Erkende opleiding

 

 


 

Profielen van onze trainers

 


 

Studiegids als PDF

 


 

Zoek je een coach?

 


 

Gemiddelde waardering van 8.2

 


 

 

 

 

 

 

 


copyright 2003  Academie voor Coaching, last modified: 05-07-2018